НБА наказа побойника Дреймонд Грийн от Голдън Стейт за неопределено време, след като играчът удари в лицето Юсуф Нуркич от Финикс вчера и отново се забърка в неприятности. 

Двамата се бориха за позиция, когато крилото на Уориърс се завъртя и тресна здраво съперника. Той получи грубо нарушение от 2-а степен, което означаваше автоматична дисквалификация. Това бе третото му изгонване през сезона. 

Грийн, който има сериозни провинения в миналото и по-рано през кампанията отнесе 5 мача заради това че хвана за врата Руди Гобер при сдърпване между играчи, се извини, но това не му помогна. 

От лигата обявиха, че „решението е продиктувано и от серията неспортсменски действия в кариерата на Грийн“. „Той ще трябва да покрие определени критерии на отбора и Лигата, преди да се завърне в игра“ заяви Джо Дюмарс, който е оперативният ръководител на НБА. 

Очаква се Грийн да пропусне поне няколко мача, като той ще загуби по 153 000 долара, ако санкцията е под 20 двубоя и по 202 000 ако е над 20 срещи, което обаче едва ли ще се случи. 

Баскетболистът, който е известен с бурния си нрав, има сериозни провинения в миналото. По време на финалите през 2016-а ритна умишлено в слабините ЛеБрон Джеймс, а през миналия сезон настъпи по лицето падналия Домантас Сабонис. Освен това се сдърпа с Кевин Дюрант, когато той играеше за Голдън Стейт, а преди началото на миналия сезон удари на тренировка съотборника си Джордън Пуул.