Александър Везенков изравни най-доброто си лично постижение в НБА, но Сакраменто загуби отново по драматичен начин, този път от Финикс със 117:119. 

Българинът вкара 14 точки, колкото имаше срещу Слънцата и през декември, а отборът му контролираше мача и водеше с 22 точки в последния период, преди да се срине тотално. Той добави 2 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка и коефициент от +7 за точно 17 минути и 41 секунди игра. 

Везенков влезе на паркета около 3 минути преди края на първата четвърт, като пропусна при първата си атака, завършвайки с флоутър, но пък овладя топката. Малко преди края на периода той пресече по крайната линия и реализира, а оставайки на паркета и във втория период скоро добави още 2 точки с поднасяне. 

Последваха дълги 2 точки за него, а малко след това наниза и страхотна тройка, за да дойде и още един точен шут отдалеч в самия край на нападението на отбора му. Така той приключи за 9 минути и 7 секунди до почивката с 12 точки при 5 от 7 от игра, 2 борби и 1 асистенция. Отборът му пък водеше с 68:51 на полувремето след много добра игра в нападение и слаба защита на Слънцата. 

След това ситуацията не се промени. Сакраменто запази контрола, независимо че авансът падна до 12 преди последната част. Скоро след нейното начало Везенков вкара нов кош, след като беше намерен на чиста позиция от Монк, а Кралете се откъснаха със 109:87. Те все още бяха напред със 112:94 по-малко от 6 минути преди края, когато сякаш решиха, че мачът е свършил. 

Домакините се възползваха с няколко добри защити, които превърнаха в резултатни нападения и след тройка на Кевин Дюрант се доближиха до 109:113. Сабонис реализира 2 точки, но след тройка на Ерик Гордън и два пропуска на другия край за Мъри и Фокс, Гордън изравни след нов точен шут отдалеч 45 секунди преди края. 

Фокс не успя, а Сабонис фаулира Дюрант, който застана на линията и вкара два пъти. Фокс изравни, но след това извърши нарушение срещу Дюрант, който отново не трепна и при двата си опита 1,6 секунди до сирената. Последният изстрел на Малик Монк не бе точен и така Сакраменто загуби спечелен мач, в който Фокс вкара 33 точки, а Сабонис направи 11-ия си трипъл-дабъл за сезона след 21 точки, 12 борби и 11 асистенции. 

Грейсън Алън вкара 29 за победителите, а Дюрант добави 27, от които 15 в последния период. Финикс подобри баланса си до 22-18, докато този на Сакраменто се влоши до 23-17 след двете драматични загуби.