ЛА Лейкърс пак ще играе с Денвър Нъгетс в плейофите на НБА. Езерняците спечелиха със 110:106 като гости на Ню Орлиънс в плей-ин турнира и така заеха 7-ото място в конференцията. 

Миналата година Денвър ги победи с 4-0 във финала на Запад и сега ЛеБрон Джеймс и компания ще имат възможност за реванш. 

Силна втора четвърт, спечелена с 34:16 даде аванс от 10 на почивката за Лейкърс, като в третата част предимството им достигна до 18 точки при 75:57. 

Домакините обаче успяха да се върнат в мача. Хосе Алварадо се включи отлично от пейката и разликата падна. Зайън Уилямсън наниза 40 точки за домакините, но напусна с контузия и не игра в последните 3 минути и половина, като все още не е ясно дали става дума за сериозен проблем. 

ДиАнджело Ръсел вкара ключова тройка от ъгъла за 104:100 51 секунди преди края и това се оказа решаващо, като след това Антъни Дейвис вкара 4 наказателни, а Остин Риийвс добави още 2 от линията, за да бъде подпечатана победата. 

ЛеБрон Джеймс завърши с 23 точки и добави 9 борби и 9 асистенции за победителите, Ръсел вкара 21, а Дейвис помогна с 20 точки и 15 борби. Калифорнийци вкаха 5 тройки повече от съперника и го победиха за втори път в рамките на последните 3 дни. 

Пеликанс ще имат още един шанс да се класират за плейофите, като ще приемат победителя между Сакраменто и Голдън Стейт и победителя в този мач ще срещне Оклахома Сити Тъндър.