Баскетболистите на Маями избухнаха с клубен рекорд от 23 тройки в плейофите и шокираха лидера в НБА Бостън с победа със 111:101 като гости, за да изравнят в плейофната серия на 1-1 победи. Горещите ще бъдат домакини в следващите два мача. 

Победителите показаха забележителна успеваемост, като реализираха повече от половината си опити отдалеч, стреляйки 44 пъти зад арката. Те спечелиха второто полувреме с 53:40. 

Тайлър Хироу поведе Маями с 24 точки и 14 асистенции, като вкара 6 тройки. Още 5 добави Кейлъб Мартин, който заедно с Бам Адебайо помогнаха с по 21 точки. Джейлън Браун с 33 и Джейсън Тейтъм с 28 водеха Селтикс, които обаче загубиха домакинското си предимство. Детелините все още имаха шанс при 6 точки пасив 3 минути и половина преди края, но след това Кейлъб Мартин вкара тройка, а след пропуск на Тейтъм Хироу вкара при пробив и реши всичко. 

В същото време на Запад Оклахома Сити разби Ню Орлиънс със 124:92, за да поведе с 2-0 преди двете си визити в залата на Пеликанс. 

Шей Гилджъз-Аликзандър реализира 33 точки, а Чет Холмгрен добави 26 за Гръмотевиците, които поведоха с 13 още след първата четвърт и след това запазиха контрола, стреляйки 59% от игра.