ЛеБрон Джеймс опита да запази спокойствие, въпреки новата загуба на ЛА Лейкърс от Денвър, която постави тима на прага на елиминирането от плейофите. 

Езерняците губят с 0-3 и са на път да отнесат ново 0-4 от Нъгетс, както на финала на конференцията миналата година. Тази нощ калифорнийци паднаха със 105:112, след като отново се провалиха във второто полувреме. 

„При това положение трябва да мислим единствено за следващия мач. Знаем, както ни трябва, за да спечелим. Сега при загуба сезонът ни свърша. Така че настройката ни ще бъде именно такава за следващия двубой: Нека да вземем една победа. Ако доведем нещата до 5-и мач, тогава ще мислим за него. Докато си жив няма как да не се надяваш. Затова и ще играем до последно” заяви Джеймс. 

Големият проблем на Лейкърс отново бе третата част, която бе загубена този път с 22:34. В трите мача от серията пасивът на тима в третите четвърти е минус 31, докато в останалите 9 части Езерняците са вкарали 11 точки повече от опонента. 

Всъщност генерално кризата на калифорнийци е през второто полувреме. През първите полувремена тимът е с +22 точки, през вторите обаче ситуацията е коренно различна – минус 42. Освен това Езерняците вкарват средно по 102,3 точки в трите двубоя, след като при 12-те си победи в последните 15 мача от редовния сезон реализираха по 124,4.