Минесота детронира Денвър от върха в НБА, след знаменита победа в мач №7 като гост с 98:90. Вълците взеха серията с 4-3 и след 20 години отново ще играят финал в Западната конференцията, където ще срещнат Далас Маверикс. 

Малко хора очакваха подобна развръзка, след като Нъгетс дръпнаха с 15 точки на почивката, а скоро след началото на третата четвър вече водеха с 20 при 58:38. Тогава обаче започна обратът. 

Гостите затегнаха защитата си и направиха серия от 28:9 до края на периода, за да стопят пасива си само до точка. Антъни Едуардс нямаше ден и приключи само с 6 от 24 от игра, но след като вкара 4 точки до почивката, след нея добави още 12. 

Карл-Антъни Таунс реализира 23 за победителите, но влезлият на негово място Наз Рийд също допринесе сериозно. В последната част той вкара два наказателни, заби, а след това асистира за тройка на Едуардс и Минесота поведе с 92:82 3 минути преди края. Това беше краят за Денвър. 

Джейдън Макдениълс също излезе на сцената с великолепни 23 точки, за да може Минесота да постигне може би най-знаменитата победа в историята си и да мечтае дори за финал. 

„Страхотно е! Те са шампионите и разполагат с най-добрия играч в света, така че наистина сме много щастливи“ заяви центърът Руди Гобер. 

Джамал Мъри водеше Нъгетс с 35 точки, от които 24 през първото полувреме, а Никола Йокич добави 34 и 19 борби, но двамата получиха твърде малка подкрепа, след като Аарън Гордън и Майкъл Портър вкараха общо 11 и стреляха едва 5 от 17. Така за 5-и път поред защитаващият титлата си отбор не успя да стигне до финала на конференцията в следващия сезон. 

„Това беше невероятна серия. Те се бориха здраво и в крайна сметка успяха да спечелят 7-ия мач в нашата зала, което не е никак лесно. Ние обаче ще се върнем“ каза треньорът на Денвър Майкъл Малоун.