Баскетболистите на Бостън се измъкнаха в страхотен трилър, за да поведат срещу Индиана с 1-0 във финала на Източната конференция в НБА. 

Келтите спечелиха със 133:128 след продължение, въпреки че изглеждаха загубени малко преди края на редовното време. 

Пейсърс водеха със 117:114 10 секунди преди края и имаха притежанието, но не успяха да вкарат топката в игра и тя излезе от Паскал Сиакам, който бе притиснат и сбърка. 

Това даде възможност на домакините и те я използваха. Джру Холидей намери Джейлън Браун в ъгъла, който с много труден изстрел през човек изравни 6 секунди до сирената. След това в продължението Джейсън Тейтъм вкара 10 от своите 36 точки и Детелините спечелиха. 

„Добре дошли в плейофите. Всичко може да се случи, докато не чуеш финалната сирена“ заяви Браун, който завърши с 26 точки. Джру Холидей обаче бе страхотен с 28, като именно той предизвика и грешката на Сиакам в края. 

„Ние сме си виновни. Те са силни в защита, но не предизвикват токова много грешки, така че ние определено трябваше да се справим по-добре“ заяви Тайрис Халибъртън, вкарал 25 точки за Индиана. 

Гостите наваксаха 13 точки пасив в третата част и отново стреляха отлично – над 53%, но направиха цели 21 грешки, от които противникът вкара 32 точки. Мач №2 е отново в Бостън.