Лука Дончич и Кайри Ървинг отново се развихриха в последната четвърт и Далас дръпна с 3-0 във финала на Запад в НБА срещу Минесота след 116:107 у дома. 

Звездите на тексасци завършиха с по 33 точки в мача, като вкараха общо 21 в последния период, стреляйки 8 от 10 от игра. 

Както и в първите 2 мача Далас изоставаше в последните 5 минути, но в най-важните моменти бе на ниво. Сега пасивът бе 102:104, но последва серия от 14:3 в оставащото време. 

Кайри изравни, а след това асистира за тройка на Пи Джей Уошингтън. Лука вкара с обръщане за 109:105, а Ървинг отбеляза с крачка назад още 2 точки и домакините са на крачка от финала. Те ще бъдат домакини и в мач №4. 

„Именно  във важните моменти изработваме парите си. Имаме необходимото спокойствие и възможности, а и съперниците просто трябва да си избират отровата в края“ заяви Кайри. 

Далас спечели с общо 4 точки първите два мача, като общо в трите срещи има предимство от 24:11 в последните 3 минути. Антъни Едуардс вкара 26 за Вълците, но Карл-Антъни Таунс отново бе слаб и завърши само с 14 при 5 от 18 от игра. 

Далас ще бъде домакин и в следващия мач и ако го спечели ще стигне първия си финал в Лигата от 2011-а, когато спечели и единствената си титла воден от Дирк Новицки, който отново бе на първия ред в залата.