Далас остана в битката за титлата в НБА след гръмка победа над Бостън със 122:84, с което Маверикс спечелиха първия си мач в серията. 

Лука Дончич вкара 25 от своите 29 точки до почивката, а доминацията на тексасци бе наистина пълна. Селтикс обаче все още водят с 3-1 успеха и ще бъдат домакини в 5-ия мач, който ще бъде във вторник сутринта българско време. 

Далас показа много голямо старание в защита и ликвидира предимството на съперника в играта един на един, което носеше толкова позитиви на Детелините в първите 3 срещи, които те спечели. 

Домакините отвориха аванс от 34:21 след първата четвърт и силни последни минути в нея, а на полувремето вече водеха с 61:35. След няколко тройки в последната част разликата се вдигна до 48 и разгромът и унижението за Бостън станаха пълни. 

Кайри Ървинг помогна за победителите с 21 точки, а Дерек Лайвли добави 11 и 12 борби, като звездите на Селтикс седнаха на пейката още преди края на третия период. Това бе най-тежкото поражение за Бостън в историята във финалите. Досега рекордът бе 104:137 срещу ЛА Лейкърс през 1984-а. 

Победителите доминираха в правоъгълника с 60-26 точки, както и при борбите с 52-31, като овладяха 13 топки под коша на съперника. Те действаха с много енергия и амбиция, печелейки напълно заслужено и абсолютно категорично.