Водачът в световната ранглиста Новак Джокович отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в Доха (Катар) с награден фонд 1,22 милиона долара.

Дебютиращият в надпреварата Джокович загуби от 210-сантиметровия хърватин Иво Карлович със 7:6(2), 6:7(6), 4:6 след 2:15 часа игра. Поставеният под номер 7 Карлович наниза 21 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си в срещата.

35-годишният хърватин реализира единствения пробив в срещата при четвъртата си възможност в седмия гейм на третия сет и това се оказа решаващо.

"Не очаквах подобно нещо. Той игра много добре през цялото време. Беше малко ветровито и може би това му попречи да покаже пълния си потенциал. Направих това, което умея, нищо по-специално. Щастлив съм. Не всеки ден се побеждава действащ номер 1. Надявам се да стигна до края", каза Карлович, който е 27-и в световната ранглиста в момента.

За място на финала той ще се изправи утре срещу четвъртия в схемата Давид Ферер (Испания), който по-рано днес елиминира германеца Дъстин Браун с 6:2, 6:2 само за 69 минути.