Кей Нишикори отстрани Рафаел Надал на четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Монреал. Поставеният под номер 4 японец постигна първата си победа над Надал след успех с 6:2, 6:4.

Нишикори демонстрира повече хъс и желание и спечели убедително срещу трикратния шампион в Монреал Надал за час и 22 минути игра.

На полуфиналите Нишикори ще срещне втория в схемата Анди Мъри, който детронира защитаващия титлата си Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 6:4.

Световният номер 1 Новак Джокович срещна сериозни трудности, но успя да отстрани Ернестс Гулбис от Латвия след три сета - 5:7, 7:6(7), 6:1.

Джокович загуби първия сет с 5:7, а във втория се наложи да спасява два мачбола в тайбрека. Класата на сърбина обаче си пролича в ключовите моменти и той успя да измъкне тайбрека с 9:7, а в третия решителен сет спечели убедително с 6:1.

Победата е 29-а поредна за сърбина на турнири от сериите Мастърс. Той не е губил от Мастърса в Шанхай миналата година, когато бе надигран от Роджър Федерер.

На полуфиналите Джокович ще срещне французина Жереми Шарди, който се наложи след три тайбрека над Джон Иснър от САЩ - 6:7(9), 7:6(13), 7:6(4)

Шарди спаси седем мачбола в луд мач и за първи път в кариерата си се класира за полуфинал на турнир от сериите Мастърс.