Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева защити Григор Димитров от нападките не фенове и специалисти заради решението му да не играе за България в мача срещу Унграия за Купа "Дейвис".

"Трябва да се въздържаме, когато сме силно превъзбудени, да даваме мнения. В какво го обвинявате? По мое време като треньор спортистите бяха кумири, идоли", започна Робева пред Нова ТВ.

"Те бяха тези, които привличаха децата към залите, басейните и т.н. Извинявайте, но никой обаче не се ровеше в техния живот, кой колко печели, кой с кого спи. Сега се измести фокуса."

"Какъв идол е Григор?! Със своето усилие, с нечовешкия труд, с изключителния талант в този спорт, защото знаем какъв спорт е тенисът."

"Всички ние сме виновни в момента, ако наши спортисти взимат чужди гражданства да се състезават за чужди страни. Ние не сме ги морално задължили преди всичко с нашата обич и уважение."

"За Бербатов и Казийски?! Там имаше спор между ръководството и тези големи спортисти. Нека не обвиняваме само спортистите, че видите ли са пренебрегнали България." 

"Кой е по-важен, един човек от ръководството, който може да бъде сменен, или да се спаси даден спортист. Не чух един ръководител да каже, аз се оттеглям, защото България е по-важна."

"Нека участва Бербатов или Казийски. Ние Бербатов го порицаваме жестоко, но... Да, на мен ми е болно, бих пренебрегнала всичко. Но Бербатов, например, има фондация, която се грижи за деца. Ние се вторачваме и сочим с пръст, а с това ги отблъскваме от себе си", добави Нешка.