Новак Джокович се класира за полуфиналите на финалния за годината турнир на АТП в Лондон с награден фонд 7.5 милиона долара. В мач от група "Иван Лендъл" поставеният под номер 2 сърбин победи със 7:6 (6), 7:6 (5) срещу четвъртия в схемата Милош Раонич и запази шансовете си да завърши сезона като номер 1 в световната ранглиста.

Джокович спаси три точки за пробив в първата част на двубоя си с представителя на Канада, след което се поздрави с успех в два тежки тайбрека. Във втория сет сръбският тенисист на два пъти спечели подаването на съперника си, но след това Раонич успя да върне пробивите.

Канадецът, който достигна до финал на "Уимбълдън през този сезон, повеждаше и в двата решителни гейма на срещата, но след това не успяваше да задържи аванса си.

Милош Раонич има победа и поражение на турнира в "Арена О2" и запазва шансовете си за класиране на полуфиналите. Австриецът Доминик Тийм е със същия актив, докато Гаел Монфис има две поражения и отпадна от надпреварата в английската столица.

По-късно в сряда са двубоите от група "Джон Макенроу". Лидерът в световната ранглиста Анди Мъри се изправя срещу Кей Нишикори, а съперник на Стан Вавринка е Марин Чилич.