Двамата победители във финалните турнири на АТП за 2017 година ще играят в надпреварата "София Оупън 2018", която ще се състои от 4 до 11 февруари.

Към голямата българска звезда Григор Димитров, който ще защитава титлата си на родна земя, а през ноември триумфира в битката на най-добрите 8 в Лондон, се присъединява и шампионът в първото издание на турнира "Следващата генерация" - южнокореецът Хьон Чун. Той спечели финалния турнир в Милано за най-добрите тенисисти през сезона на възраст до 21 години, а сега идва и в България.

В състезанието от сериите АТП 250 в българската столица ще се включат още трима играчи от топ 30. Това са номер 25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през 2017 година. Именно Мюлер елиминира Рафаел Надал на "Уимбълдън" и спря серията му от 10 поредни победи без загубен сет в турнирите от Големия шлем.

В София ще пристигне и 28-ият в света Адриан Манарино (Франция), който игра финал на турнира от сериите АТП 500 в Токио, както и бившият номер 16 в класацията на АТП Филип Колшрайбер (Германия). Заемащият 29-ото място в ранглистата в момента Колшрайбер има общо 8 титли в кариерата си.

"Много сме доволни от участието на Григор Димитров и други трима играчи от топ 30. Приветстваме с добре дошъл Хьон Чун след страхотната му година, чиято кулминация беше спечелването на турнира "Следващата генерация" в Милано. Бих искал да благодаря на София и гражданите на столицата за тяхната безрезервна подкрепа към "София Оупън". Очаква ни истински празник на тениса и съществено събитие в годината, в която София е Европейска столица на спорта", заяви турнирният директор на Пол Макнами.

В "София Оупън 2018" ще участва и сензацията на турнира "Мастърс" в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът достигна до финала във френската столица. Освен Григор Димитров, в българската столица ще играе още един тенисист, бил в топ 10 в света - бившият номер 8 Михаил Южни (Русия).

В надпреварата ще участва и бившият номер 12 в света на сингъл и шампион на двойки от София през 2017 година Виктор Троицки (Сърбия), както и полуфиналистът от надпреварата "Мастърс" в Канада през този сезон Робин Хаазе (Холандия) и достигалият до номер 18 в световната ранглистата Андреас Сепи (Италия).

Участието си в "София Оупън 2018" заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуза (Португалия), Йен-Сун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия), Мариус Копил (Румъния).

11 от изброените 21 участници в турнира в София през 2018 г. са спечелили общо 42 титли от турнири на АТП до момента.

Билетите за третото издание на турнира "София Оупън 2018"вече са в продажба.