Испанският матадор Рафаел Надал спечели 40-и пореден мач и отнесе американеца Сам Куери в три сета 7:5, 6:2, 6:2 и се класира за полуфинал на турнира Уимбълдън. Там Надал ще срещне големия си съперник от последните близо 15 години Роджър Федерер. Тази класика ще бъде достъпна на този етап за първи път от 2008-а година насам.

Двамата имат и три поредни финала в периода 2006-2008 година, като Роджър Федерер спечели първите два преди Надал да триумфира в петсетова епична драма, определяна като един от най-паметните двубои изобщо.

Срещу Куери днес Надал имаше проблеми само в първия сет, като беше пробит при подаването си за 5:4. Но в ответния гейм Надал върна жеста на американеца. След това поведе с 6:5 и трябваше да спасява три брейк-пойнта, за да стигне до крайното 7:5.

В следващите два сета американеца въпреки силните си начални удари, нямаше с какво да се съпротивлява. Той взе по две подавания от начален удар на противника си и затвори мача с уинър от форхенд при първата си възможност.

Така до момента единствен е взел сет от Рафа Надал е арогантният австралиец Ник Кириос, а останалите мачове са приключили с 3-0.