Роджър Федерер постигна обрат с 4:6, 6:1, 6:2, 6:4 срещу квалификанта Сумит Нагал и се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Петкратният шампион, който е поставен под номер 3 в схемата, срещна доста трудности в мача с 22-годишния индиец, намиращ се на 190-то място в световната ранглиста.

Нагал направи два пробива в първата част, за да вземе неочакван аванс на "Артър Аш Стейдиъм" след 19 непредизвикани грешки на Федерер. Швейцарецът на свой ред спечели на два пъти подаването на индийския тенисист и изравни резултата в двубоя след втория сет.

Последваха нови четири пробива за Роджър Федерер в третата и четвърта част на срещата, продължила 152 минути.

Сумит Нагал за първи път достигна до основната схема на турнир от "Големия шлем".

Във втория кръг 38-годишният Федерер ще играе срещу босненеца Дамир Джумхур, който победи след обрат с 4:6, 6:2, 6:3, 6:0 французина Елиот Бенчетрит.

Роджър Федерер има две победи в двата си двубоя срещу Джумхур до момента.

Трикратният шампион, който защитава титлата си от миналата година, Новак Джокович също се класира за втория кръг в Ню Йорк. Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в схемата сърбин победи лесно с 6:4, 6:1, 6:4 Роберто Карбайес Баена за 114 минути.

32-годишният Джокович не допусна нито един пробив срещу испанския си съперник, когото не беше срещал нито един път до този момент. 

Във втория кръг в Ню Йорк сърбинът ще се изправи срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Двубоят между двамата ще бъде първи на професионално ниво. Лондеро отстрани представителя на домакините Сам Куери след труден успех и обрат с 3:6, 6:1, 7:6 (3), 7:5, след близо два часа и половина на корта.

Джокович има 34 победи в последните си 35 мача от турнирите от "Големия шлем". 

Дженсън Бруксби победи с 6:1, 2:6, 6:4, 6:4 полуфиналиста от 2012 година Томаш Бердих и се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ. Това е първа победа в основна схема на турнир от "Големия шлем" за 18-годишния американец.

Опитният чех, който изпадна от топ 100 на класацията на АТП заради контузии, беше близо до това да се откаже от мача, защото отново почувства болки в бедрото. 

Представителят на домакините Райли Опелка също продължава напред след успех с 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:3 над 11-ия поставен Фабио Фонини. Американецът, заемащ рекордното в кариерата си 42-ро място в световната ранглиста, сервира за спечелване на мача при 6:5 в третата част, но италианецът направи пробив и след това спечели тайбрека.

Силното представяне на Опелка в четвъртия сет му осигури първата победа в мач от основната схема на Ю Ес Оупън.

Петият поставен Данил Медведев от Русия победи с 6:4, 6:1, 6:2 индиеца Праджнеш Гунесваран и също се класира за втория кръг в Ню Йорк.