Лидерът в световната ранглиста за мъже Новак Джокович спечели 50-та си победа за сезона и се класира на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, след като надви със 7:6(7), 6:1 британеца Кайл Едмънд.

Следващият съперник на сърбина е Стефанос Циципас, след като гръцкият тенисист надделя с 6:3, 7:5 над австралиеца Алекс де Минор.

Джокович пропусна две разигравания за първия сет при 6:5, но 32-годишният сърбин направи разлика от 4:1 в тайбрека и го затвори с печеливш удар на форхенд. Едмънт, 75-и в света, изигра много лош втори сет на собствен сервис и Джокович го проби в три случая, за да затвори срещата след едва 81 минути.

16-кратният победител в турнир за Големия шлем трябва да надвие Рафаел Надал в Париж, ако иска да остане пред него в световната ранглиста. Испанецът изостава само с 320 точки и днес играе важен мач със Стан Вавринка за място в следващия кръг и изравняване с Джокович.

В друг мач за деня Денис Шаповалов победи с 6:2, 5:7, 6:2 Александър Зверев, който вече си гарантира защита на титлата във финалния турнир на АТП. Жо-Вилфрид Цонга пък победи с 2:6, 6:4, 7:6(6) Ян-Ленард Щруф.