Стан Вавринка изигра един от най-добрите си мачове и напомни за шампионското си представяне в Мелбърн Парк през 2014 година. Швейцарецът елиминира Даниил Медведев след над четири часа и пет сета първокласна битка на Rod Laver Arena. 

Световният №15 надделя с психиката си над финалиста от US Open 2019 след 6-2, 2-6, 4-6, 7-6(2), 6-2 и за пети път ще играе на четвъртфинал на Australian Open.

Двамата изиграха страхотен мач на много високо ниво, изпълнен със спиращи дъха разигравания и първокачествен тенис. Отново видяхме бекхенда по правата на Стан в най-добрата му светлина, а освен запазената си марка швейцарецът добави къси топки, излизания на мрежата и добра защита. Същото важеше и за руснака, но в ключовите мигове той бе надигран.

До момента първата ракета на Русия и швейцарецът бяха изиграли два двубоя – и на US Open миналата година, и на Уимбълдън през 2017 Медведев се наложи в четири сета. Днес обаче всичко бе на страната на Вавринка и той продължава срещу Александър Зверев или Андрей Рубльов.