Световният номер 1 в тениса Новак Джокович и съпругата му Йелена отговориха на предизвикателството “100 волета”, отправено от бившия водач в ранглистата Анди Мъри и неговата съпруга Ким към всички тенис двойки по света.

Целта на идеята е да разнообрази живота в самоизолация по време на кризата с пандемията от COVID-19, като правилата на играта са прости – двама играчи трябва да си подадат топката сто пъти с волета, без тя да падне на земята. След като Анди и Ким успяха да сторят това от втория опит, Йелена и Новак бяха още по-добри и го направиха още от първия път.

Любопитно е, че и в двата случая женската половина на тандема използва детска тенис ракета, но трябва да се отбележи, че семейство Мъри изпълниха предизвикателството със състезателна тенис топка, докато семейство Джокович използва такава за подготовка на деца, която е по-лесна за контролиране.

“Благодаря, Ким и Анди, че ми предизвикахте. Ако имате още предизвикателства за нас, ние сме тук, свободни сме, разполагаме с цялото време на света. Това е най-забавната част от деня”, каза след успешното изпълнение Новак.

Сега всички очакват да видят как предизвикателството ще бъде изпълнено или дори подобрено от Роджър Федерер и съпругата му Мирка, която също бе професионална тенисистка, като има над 200 победи в кариерата си и е достигала до 76-то място в световната ранглиста. /БГНЕС