Партито от миналата неделя в Белград вероятно е основната причина Григор Димитров сега да лежи в Монако заразен с Covid-19.

След финала на първия демотурнир от веригата "Адриа Къп" в сръбската столица главния организатор Новак Джокович заведе участниците на купон в един от музикалните клубове, който се намира на понтон на река Сава. Гвоздеят в програмата там бе хитът "Бела Чао", на който Григор Димитров бе понесен на ръце, тъй като единствен странеше от групата на забавляващите се тенисисти, които в момент от вечерта захвърлиха част от дрехите си.

Ноле бе във вихъра на танците със съпругата си Йелена. Сред гостите му беше и дъщерята на сръбската певица Цеца Величкович – Анастасия. В клуба присъстваха още шампионът Доминик Тийм, Александър Зверев, както и сръбският актьор Милош Бикович. След турнира Тийм си направи тест в Австрия и каза, че не е заразен.

Гришо и треньора му Крис Гро поеха с кола за Хасково. По същото време стана ясно, че Джокович е бил контактен със заразения с К-19 баскетболист Никола Янкович. Не е ясно дали асът ни се е тествал. В Хасково Гришо имаше открита тренировка, снимки с много деца, среща с медиите, а после гостува и на кмета Станислав Дечев.

После Димитров и Гро се качиха на частен самолет и отлетяха за Задар. В хърватския град на адриатика участниците във втория турнир играха баскетболен мач в четвъртък. В петък играха и минитенис с местни деца, а после участваха и в жребия. Ако Гришо е почувствал симптомите на коронавирус то е нормално в първия си мач в Задар да падне и то с 1:4, 1:4 от Борна Чорич.

Веднага след това екипът му е решил, че е по-добре да отлетят за Монако, пише Стандрат. В противен случай е трябвало да останат под карантина 2 седмици в Задар. Заради новината за заболяването на Григор Димитров тази вечер беше отложен финалът на турнира в Задар между Джокович и Рубльов. 

Сега се очаква от тази вечер да започват тестове всички контактни с Гришо лица от Белград, през Хасково, та чак до Задар. Джокович със сигурност ще отнесе много критики, заради многото хора и липсата на физическа дистанция, както на турнира в Белград, така и на този в Задар.