Легендата на хърватския тенис Горан Иванишевич определи като безсмислени обвиненията, че Григор Димитров умишлено е крил заразата си с коронавирус.

"Задар е атрактивна тема, защото положителни проби дадоха най-известните имена в тениса и сега всеки се опитва да извлече някакви дивиденти. Кой може да каже откъде и как е тръгнал вирусът? Марко Паники, кондиционният треньор на Новак, не беше на купона в Белград, а е положителен. Аз бях с Ноле всеки ден в продължение на две седмици. Той е положителен, а аз - негативен, при това два пъти. Може ли някой да го обясни? Или пък това, че Милян Аманович, физиотерапевтът на Джокович, третираше лакътя на Димитров в Задар, и то не един път, а не е заразен", заяви Иванишевич пред "Спортске новости".

Спечелилият "Уимбълдън" през 2001 г. Горан, който сега е треньор на Новак Джокович, все пак призна за някои пропуски. "Съгласен съм, че купонът в Белград не ни беше необходим. Но дори в този случай всеки носи отговорността за собствената си сигурност. Никой никого не е карал насила да дойде в нощния клуб, да танцува и да си сваля фланелката", допълни хърватинът, цитиран от "Монитор".

Иванишевич също така е на мнение, че е по-добре Джокович да бъде свален от поста предсетел на Съвета на играчите към ATП, тъй като това му носи само негативи.