Феновете на тениса ще бъдат допуснати да гледат на живо мачове от Откритото първенство на Франция в края на септември и началото на октомври, обявиха днес от Френската тенис федерация. Планът на Федерацията е на Ролан Гарос да бъдат допускани до 20 хиляди зрители общо на всички кортове всеки ден, а за по-късните етапи, когато се играе само на един или два корта, бройката ще бъде намалена до 10 хиляди.

По този начин Ролан Гарос може да се превърне в първия официален тенис турнир с публика по трибуните от началото на пандемията от COVID-19, тъй като към момента надпреварите преди това са планирани да се проведат при закрити врати. Според организаторите те ще допускат около 50-60 процента от пълния капацитет за зрители на тенис комплекса.

Според някои експерти решението на Френската тенис федерация е продиктувано от финансовата зависимост на организацията от приходите от Ролан Гарос, заради която те бяха твърдо решение да не отменят тазгодишното издание на турнира, а да го проведат на по-късен етап.

Ролан Гарос 2020 ще се проведе в периода 27 септември – 11 октомври. /БГНЕС