През 2008 г. светът на тениса стана свидетел на един от най-великите двубои не само в историята на турнира, но и в историята на спорта. 

След два загубени финала от Роджър Федерер младият испанец Рафаел Надал най-накрая надделя над Маестрото и вдигна първа титла на „свещената трева“ след изключителна драма, завършила при резултат 6-4 6-4 6-7 6-7 9-7. Матадора обаче е имал една тайна за този сблъсък, която не бе разкривал до ден днешен.

„Никога не съм го разкривал преди, но в този мач играх под анестезия. Не само в него, но и в няколко двубоя от предишните кръгове“, каза Надал в кратко видео на Movistar+, което част от нов документален филм.

„Прекъсването заради дъжда усложни нещата, защото упойката действа за определено време, а без нея не можех да играя. Трябваше да ми бият инжекции, защото без тях просто не бях способен да стоя изправен“, каза Рафа.

„Преди финала почти не тренирах, защото не можех да стоя на краката си. Бях много изнервен заради анестезията, защото не знаех колко дълго ще действа“, разказа Надал.

Какво още сподели испанецът, четете в tenniskafe.com.