Рафаел Надал обяви във вторник, че ще участва на Мастърса в Мадрид, което постави под въпрос намеренията му да защитава титлата си на Ю Ес Оупън.

Флъшинг Медоус, чиято съдба остава неясна, трябва да се проведе по план между 31 август и 13 септември на твърдите кортове в Ню Йорк, докато основната схема в Мадрид на клей кортовете започва на 14 септември. Мадрид ще бъде подгряващ турнир за изместената надпревара от Големия шлем Ролан Гарос – който стартира на 20 септември.

„Разговарях с добрия ми приятел Рафаел Надал, който потвърди участието си в Мадрид през септември. Както винаги, очакваме те с отворени обятия в „Каха Магика!“, написа в Туитър турнирният директор на Мастърса в испанската столица Фелисиано Лопес. 19-кратният шампион от Шлема отвърна със следното: „Правилно, Фели. Ще се видим през септември в Мадрид. Междувременно, всичко върви добре!“.

В САЩ случаите на коронавирус не намаляват, което доведе и до съмнения за провеждането на Ю Ес Оупън. Водещи играчи, включително световният номер 3 Доминик Тийм, разкриха през уикенда, че очакват решение от организаторите на Откритото първенство на САЩ тази седмица. /БГНЕС