Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров загуби от Ришар Гаске в първия си мач, след като пребори коронавируса. 

Нашенецът отстъпи на французина с 0:4 четвъртини (10:15, 11:14, 10:13 и 10:18 точки) на демонстративния турнир със странен регламент (б.р. играе се за време) "Ultimate Tennis Showdown".  

Правилата на турнира в Био (Фр) са доста любопитни и доста различни от тениса, който познаваме, пише "Стандарт". Мачовете се провеждат за време, а не на части и продължават около 1 час. 

Треньорите имат право да взимат почивки, а феновете да чуят интервюта с играчите още по време на мача.  Двубоите са разделени на 12-минутни четвъртини, всяка от които се печели от тенисистът с повече точки след изтичане на времето. 

Ако съперниците си разделят по две четвъртини, се играе пета част. Победител в нея е играчът, който реализира две поредни точки. Утре вечер от 21,30 ч (б.в.) Димитров ще играе с Фелисиано Лопес. Max Sport 2 ще излъчи пряко срещата. Заедно с Гришо са майка му Мария и баща му Димитър.