Сръбският пулмолог д-р Бранимир Нестрович защити световния №1 в тениса Новак Джокович след нападките, които той отнесе за организирането на турнира "Адрия тур".

Второто издание в Задар (Хър) беше прекратено точно преди финала, след като Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за коронавирус. След него с COVID-19 се оказаха още редица участници и хора от щабовете им, включително Джокович и съпругата му Йелена.

"Какво се случи? Българинът се оказа положителен, почувствал се е зле. Всички се разотидоха и никой не умря. Обективно погледнато нищо необичайно не се е случило", заяви д-р Нестрович в телевизионно интервю за TV Prva.

"Тъжно ми е, че дори в Белград има хора, които не обичат Новак. Това вече е за психиатрията. Той доведе тук едни от най-големите звезди в тениса, направи спектакъл. Не сгреши, че реши да направи турнир. А дали беше грешка купонът? Тук вече може да се дискутира, но е въпрос и на лична отговорност. Никой не те кара насила", каза още пулмологът, цитиран от "Монитор".