Сръбският епидемиолог Зоран Радованович се хвърли в защита на Новак Джокович, след като на проведения от световния №1 „Адрия Тур” избухна зараза от коронавирус.

Първият тенисист с положителна проба беше Григор Димитров. Потвърдените случаи на болестта в Сърбия вече надхвърлиха 14 000, а починалите са 270.

„Джокович е много умен и той пое такъв риск само защото го излъгаха. Бяха му казали, че няма проблем с епидемиологичната обстановка и болестта отстъпва. А това не е така. Напразно повярва на властите и системата. Обстановката бе далеч по-лоша, отколкото бяха казали на Новак. Той е виновен само заради своята наивност. Кой можеше да си помисли, че той ще стане жертва на политически мошеници? За държавата беше важно да се организира турнир, дори като пожертва някой от участниците”, заяви Радованович пред Nova Sport.

Самият Джокович за първи път, макар и косвено, реагира на острите критики, на които бе подложен от целия свят на тениса. Сръбската звезда, чиято проба за Covid-19 също бе положителна, публикува следните думи в Инстаграм: „Корабът не потъва, когато е на водата. Започва да потъва, когато водата влезе в него. Не е важно какво се случва около нас. Важно е какво се случва вътре в нас”.