Директорът на турнира в Марсилия Жан-Франсоа Кожол нападна с остри думи Новак Джокович заради организирането на „Адрия тур”.

По време на втория турнир в Задар положителна проба за коронавирус даде Григор Димитров, а после и самият Ноле, както още куп играчи и треньори, пише "Монитор".

"Питате ме как ще се отрази скандалът около "Адриа тур" на тениса - каза пред френския „Екип“ Кожол, който е бил играч от Топ 100. - Ами, не особено много, защото това е Джокович. Той не е от ранга на Федерер и Надал като влияние. Те са икони в спорта ни, а той - не. Отвън е приятен, широко скроен, голяма звезда. Но в него се крие много гняв и склонност към емоционални решения. Рафа и Роджър никога не биха направили такава тъпотия”.

Французинът подчерта, че в случая Джокович и екипът му са организирали нещо, което не е по протокола на ATP.

„Ние имаме такъв и той е много строг, направо драстичен. Това е добър урок за всички какво може да се случи. Не може зрели хора, играчи на възраст и с опит, добре разбиращи ситуацията, да се държат като тийнейджъри. Очаквам в следващите дни Рафа и Роджър също да кажат мнението си по темата, но е ясно какво ще е то. Това бяха пълни глупости!".