Цветана Пиронкова потвърди плановете си завръщане в професионалния тенис след 3-годишно отсъствие заради майчинство. 32-годишната пловдивчанка, която стана майка на син Александър през март 2018-а, обясни в Инстаграм какво й предстои в условията на пандемията от коронавирус.

Още на 11 март Цвети обяви, че иска да поднови кариерата си, но тъкмо тогава всички турнири бяха спрени. Със защитения след раждането ранкинг, Пиронкова е №123, с което попада в основната схема на US Open (31 август - 13 септември).

В социалната мрежа бившата ни първа ракета уточни как ще действа в следващите седмици. „Здравейте, приятели! Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезонът тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чието провеждане отново не е напълно сигурно. Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и „Ролан Гарос“, написа звездата, цитирана от Монитор, която за последно игра в Париж през 2017 г., след като предната година записа най-доброто си класиране в турнира - 1/4 финал.

След това Цвети направи следната уговорка: „Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно. Благодаря ви за разбирането и подкрепата!“.