Цвети Пиронкова не сдържа сълзите си, след като се класира за 1/4-финалите на US Open. Това стана след страхотна победа над Ализе Корне (Фр) с 6:4, 6:7 (5), 6:3. След успеха пловдивчанката не сдържа сълзите си по време на интервюто на корта, а в следващата фаза среща Серина Уилямс.

"Това което се случи е наистина е невероятно. Нереално. Бях много изтощена в края на мача, вложих много усилия. Трябваше просто да продължа да се боря. Честно казано не усещах толкова голямо напрежение чисто психологически след загубата на втория сет. Опитах се да бъда по-агресивна, защото разиграванията станаха по-дълги. Щастлива съм, че се получи", каза Пиронкова след двубоя с Ализе Корне.

Тя има 4 загуби от 4 мача срещу Серина Уилямс и е успяла да вземе 2 сета в тези срещи на американската легенда. От своя страна Уилямс има 6 триумфа на US Open, но последният е от 2014 г.

"Серина е страхотен шампион. Познавам добре играта ѝ. Очаквам с нетърпение този мач. Сега искам просто да скоча в ледената вана и да се отдам на дълга, дълга почивка", сподели още пловдивчанката.