Третият поставен Даниил Медведев се класира с лекота за четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, след като надви убедително в три сета американеца Франсис Тиафо с 6:4, 6:1, 6:0 за точно 100 минути игра.

Интрига имаше единствено в откриващата част, когато миналогодишният финалист в Ню Йорк поведе с два пробива и сервираше за сета при 5:2, но представителят на домакините върна един от брейковете, само за да отстъпи с 4-6. В останалите две части американецът бе безпомощен и инкасира нови шест пробива, губейки по категоричен начин от руснака.

В спор за място на полуфиналите на "Флашинг Медоус" Медведев ще играе със своя сънародник Андрей Рубльов, който надигра след обрат миналогодишния полуфиналист Матео Беретини след 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 за два часа и 45 минути. Именно в същата фаза на турнира преди година победител излезе италианецът, но този път Рубльов намери вярната рецепта за успех след загубения първи сет.

Другата четвъртфинална двойка в долната половина на схемата противопоставя Алекс де Минор и №2 в схемата Доминик Тийм, които отстраниха канадци.

21-годишният австралиец ще дебютира на тази фаза от Шлема срещу по-опитния си съперник от Австрия, след като спечели в три сета срещу Вашек Поспишил със 7:6 (6), 6:3, 6:2, информира БНР. 

Тийм пък не остави шансове на мрадия Феликс Оже-Алиасим, побеждавайки го също в три части след 7:6 (4), 6:1, 6:1.