Рафаел Надал и Симона Халеп заявиха, че не съжаляват за решението си да пропуснат Откритото първенство на Съединените щати по тенис и да се концентрират върху сезона на червено, който започна днес в Рим.

Надал, който има девет титли на клея в италианската столица, е поставен под номер 2 и ще стартира директно от втория кръг срещу сънародника си и полуфиналист от Ню Йорк през миналата седмица Пабло Кареньо Буста. Това ще бъде първи мач официален мач за левичаря от Манакор от февруари.

"Знам, че имам труден първи съперник, срещу Пабло ще бъде тежко. Но това ще бъде един добър тест за мен. Нетърпелив съм да се завърна в турнирите, но нямам големи очаквания", коментира Надал.

19-кратният шампион от Големия шлем в края на септември ще започне защитата на титлата си на "Ролан Гарос", но изрази притеснения от нарастващия брой заразени с коронавирус във Франция в последно време.

"Ще видим как ще се развие ситуацията с вируса през следващия няколко седмици. Надявам се всичко да бъде наред. Трябва да бъдем търпеливи и да преценим развитието на положението", каза още испанецът.

Халеп, която е поставена под номер 1 в женската схема в Рим, смята, че е постъпили правилно, че е останала в Европа.

"Мисля, че решението ми да пропусна Откритото първенство на САЩ беше правилно от здравна гледна точка. Много по-спокойна съм вътрешно, че не пътувах. Имам притеснения от случващото се по света (заради разпространението на коронавируса), но в Рим се чувствам сигурна", заяви румънката.