Канадецът Васек Поспишил се класира за 1/2-финалите на Sofia Open, след като в зала "Арена Армеец" победи Джон Милман с 6-3 6-2.

Това бе втори успех за световния №74 над австралиеца в два мача помежду им и по този начин продължи да демонстрира страхотна форма, в която се намира, откакто пристигна в българската столица.

В спор за място на финала Поспишил ще срещне победителя от двойката Ришар Гаске или Салваторе Карузо.


В първия сет канадецът проби във втория гейм, а след това в шестия стигна до още един пробив. Все пак обаче неговият опонент успя да върне един от пробивите в седмия гейм, но в крайна сметка загуби сета. 

Вторият сет отново бе категорично в полза на Поспишил, който пропусна две точки за пробив още в третия гейм, но след това все пак проби в петия гейм и взе аванс. Канадецът стигна до още един пробив за 5-2 и след това си спечели най-важното подаване.

"Като игра бях много близо до най-добрите ми дни на корта. Движех се добре, сервирах добре, удрях топката добре. Би било невероятно да спечеля титлата, но в турнира остават невероятни играчи и няма да бъде никак лесно. Колкото е близо, толкова е и далеч. Сега трябва да мисля само за следващия ми мач", заяви победителят.

Относно Карузо и Гаске, той каза: "Не познавам много добре Карузо. Гледах го срещу Оже-Алиасим и знам, че е силен играч. Гаске има невероятна кариера, голям талант е, ще бъде трудно срещу когото и да играя. Всичко, което мога да направя е да се подготвя максимално добре и да дам всичко от себе си във всяка точка, а каквото стане", добави Поспишил, който в петък ще излезе на полуфинал в тура за 8-ми път в кариерата си.