Най-добрият ни тенисист Григор Димитров винаги е демонстрирал уважение към родителите си и отново бе категоричен, че те и по-конкретно майка му е човекът, на когото се възхищава най-много.

"Тя притежава както външна, така и вътрешна красота. Много е емоционална - взел съм доста от нейния характер. Когато бях тийнейджър и излизах навън с приятели, тя беше изключително грижовна и опитваше да ме вкара в правия път. До ден днешен си спомням думите ѝ, преди да напусна България:

"Григор, единственото нещо, което искам от теб, е да бъдеш добър човек, отколкото велик шампион".

Тези нейни думи са се загнездили в съзнанието ми и никога няма да ги забравя. От друга страна, баща ми винаги ми е бил модел за подражание, като герой, към когото съм подхождал с голямо уважение и възхищение", сподели Гришо в специално интервю в Инстаграм за House of Neverland, арт ателие на 9-годишно момиче, което продава ръчно изработени неща и 20% от печалбата биват дарени на UNICEF.

Българинът посочи за любим свой цитат думите: "За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш различен", а петте неща, които го правят щастлив са семейството, приятелите, тенисът, бързите коли и физическите упражнения.

Междувременно един от треньорите, с които Григор Димитров работи през годините - легендата Андре Агаси посъветва младото поколение да преодолее страхопочитанието, което има към Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Носителят на осем титли от Големия шлем смята, че няма да мине още много време, преди изгряващите звезди в тура да сложат край на доминацията към големите трима.

"Младото поколение все повече се устремява към върха. Видяхме го с титлата на Циципас в Монте Карло, виждаме го и с представянето на Медведев. Вижте също Зверев и Тийм.

Тези момчета вече осъзнават, че не могат да си позволят да уважават големите трима толкова много", коментира цитираният от "Монитор" Агаси.

"Трябва да си повярват и да започнат да се стремят много повече към следващото ниво. Задачата е трудна и не знам кога ще успеят, но вярвам, че този процес вече е започнал", добави американецът.