Организаторите на Ю Ес Оупън ще изискват от всички зрители на тазгодишния последен турнир от Големия шлем да имат поне една доза от ваксина срещу коронавирус, обявиха от Американската тенис асоциация (ЮСТА).

ЮСТА заяви, че е била информирана в петък от кабинета на кмета на Ню Йорк, че ще изисква доказателство за ваксинация срещу COVID-19 за влизане на „Артър Аш Стейдиъм“ – основното съоръжение за турнира на твърди кортове. „Предвид продължаващата еволюция на Делта варианта и намерението ни да поставим преди всичко здравето и безопасността на нашите фенове, ЮСТА ще удължи изискването на кмета за всички притежатели на билети за Ю Ес Оупън от 12-годишна възраст“, се казва в тяхно изявление.

Ще се изисква поне една доза от коронавирусна ваксина за влизане на кортовете на Националния тенис център за достъп до всеки от мачовете. Флъшинг Медоус през 2020 се проведе без публика заради пандемията – мярка за безопасност, която остави ЮСТА с бюджет от 180 млн. долара през 2020. Тазгодишното издание ще приветства зрители на пълен капацитет за всеки стадион, като ЮСТА следва препоръките, утвърдени от Американския център за контрол и превенция на заразите, кабинета на кмета и Здравния департамент на Ню Йорк.

Притежателите на билети бяха посъветвани да донесат коронавирусен сертификат или друго имунизационно доказателство, снимка или фотокопие на картата. ЮСТА добави, че „ще има допълнителни мерки, за да се улесни влизането и да се избегнат неудобства“ за всички притежатели на пропуски. /БГНЕС