Данийл Медведев отхвърли шансовете си да превземе върха от световния номер 1 Новак Джокович до края на годината, определяйки задачата си като „почти невъзможна“.

Руснакът надви 20-кратния шампион от турнирите от Големия шлем в три сета, за да грабне първата си титла от най-висока категория на Ю Ес Оупън. И докато Медведев може да добие още повече самочувствие преди защитата на титлата си от Финалите на АТП в Торино, той не вярва, че може да свали сърбина от първото място.

„Честно казано, смятам, че е невъзможно. Трябва да защитавам титлите си в Париж и на Финалите на АТП. Джокович няма толкова точки за защитаване, мисля, но какво остава в календар? Има турнири в Индиан Уелс, Париж, Торино и Виена. Във Виена няма да участвам, защото в същата седмица е турнирът в Санкт Петербург. Не смятам, че ще играя и там, но ако трябва да избирам, ще отида в Санкт Петербург. Така че остават Индиан Уелс, Париж и Торино. Ако спечеля и трите мога да бъда в играта, но това е все още огромно предизвикателство“, каза цитираният от БГНЕС руснак преди началото на Лейвър Къп.

Медведев ще играе в първия си мач от отборната надпревара за Тим Европа в опит да им помогне да спечелят за четвърти пореден път изданието. Капитан Бьорн Борг разполага със силен състав в Бостън, като към Медведев се присъединяват още Стефанос Циципас и Александър Зверев, сред други, изправявайки се срещу тима на САЩ, воден от Джон МакЕнроу.

Норвежецът Каспер Рууд открива програмата на Лейвър Къп с двубой срещу силно сервиращия Райли Опелка на твърдите кортове в „ТД Гардън“.