Данийл Медведев подкрепи своя приятел и съперник на корта Новак Джокович относно виждането на световния номер за лично пространство относно ваксинационния статут, като добави, че смята, че това трябва да е „личен въпрос“.

Световният номер 1 Джокович не е сигурен дали ще участва на любимия си турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън в началото на 2022 поради стриктните коронавирусни протоколи на надпреварата, като няма да разкрие дали не е ваксиниран.

Сърбинът е печелил съревнованието в Мелбърн рекордните девет пъти и последните три издания, като нов триумф ще го изведе пред големите му опоненти през годините Роджър Федерер и Рафаел Надал с 21 титли от Шлема.

Докато мнението му за ваксинационния статут бяха посрещнати с критики от няколко страни, Медведев изрази подкрепата си за Ноле и каза, че също е „взел решение да не обявява неща от медицински характер“, но иска да играе в Австралия.

„Хареса ми това, което Новак каза по темата. Той сподели, че ваксинацията е личен въпрос и няма да го обявява публично – аз също взех това решение. По отношение на Австралия, всички там ще видят кой е ваксиниран и кой не е. Разбира се, играчите могат да кажат, че са контузени, но това ще бъде игра на думи. Няма да кажа дали съм ваксиниран или не. Но искам да играя в Австралия. Правилата са ясни – ако не си ваксиниран, трябва да се карантинираш за две седмици“, сподели руският номер 2 в света.