Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби драматично с 6:7(6), 4:6 срещу световния №3 Стефанос Циципас в мач от първи кръг на турнира от сериите АТР 500 във Виена.

Българинът изигра много солиден първи сет, в който надигра противника си, но не успя да се възползва от трите си точки за пробив. Двамата съперници стигнаха до тайбрек, в който Гришо имаше цели три сетбола, но гръцкият тенисист спечели пет поредни точки и затвори частта. Първата ни ракета постигна цели 85% успеваемост на първи сервис, срещу 76% за неговия опонент. Григор имаше предимство почти по всички останали показатели.

Във втория сет двамата вървяха рамо до рамо (Гришо изуми с 94% спечелени точки на първи сервис и предимство от 6:2 аса), но при 4:5 Димитров допусна слаб сервис гейм. Циципас получи два мачбола и реализира първия от тях за единствения пробив в срещата, който му донесе и крайния успех. Големият проблем за българина се оказаха моментите, в които той трябваше да играе на втори сервис (една спечелена точка от шест разигравания).

Циципас поведе в съперничеството с 2-1 победи и на осминафиналите ще играе с американския квалификант Франсис Тиафо, който отстрани сърбина Душан Лайович след чист успех с 6:4, 6:4. По-рано, напред продължиха още Феликс Оже-Алиасим, Каспер Рууд и шампиона от Индиан Уелс Камерън Нори.