Най-добрият тенисист в последните години Новак Джокович все още не е сигурен, че ще може да участва на Откритото първенство на Австралия, защото чака решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук, който има право да му отнеме входната виза и да го депортира.

Това обясни спортният редактор в сайта на БНР Любомир Тодоров в предаването "12+3" на програма "Хоризонт.

"Имиджът на сърбина няма да пострада от кризата със задържането му в Авсстралия. Джокович няма да загуби рекламните си договори. Няма да има отлив от спонсори, както беше в случаите с Тайгър Уудс или Мария Шарапова. В родината му неговият статус се повиши, а които не го харесваха и преди ще продължат да го правят", заяви той пред водещата Даниела Големинова.

"До утре трябва да имаме яснота по случая, защото жребият за Australian Open се тегли на 13 януари и Джокович е поставен под номер 1. Би било много неприятно, ако водачът в схемата бъде изтеглен, ясни са евентуалните му съперници и мачове и после се окаже, че няма да може да играе... Като цяло съм умерен оптимист, че случаят ще се разреши в полза на Новак и спорта", допълни Тодоров.