Новак Джокович предварително е забранил на френски журналист от "Екип" да го пита дали е ваксиниран срещу Covid-19. Това разкри Франк Рамела от френския спортен ежедневник, който взима интервю от световния номер 1 в тениса на 18 декември, два дни след като Джокович е дал положителна проба за коронавирус.

По-рано днес сърбинът призна, че е отишъл за срещата с журналиста и фотографа на "Екип", знаейки, че е заразен с Covid-19, като определи действията си като "грешна преценка". Интервюто в Белград на 18 декември е по повод наградата за спортист на годината, която списанието връчва на Джокович.

"Инструкциите бяха съвсем ясни - никакви въпроси за ваксинацията. Така че не го попитахме и дали се е тествал. Какъв щеше да е смисълът?", споделя Рамела. Журналистът допълва, че присъстващият фотограф е помолил Джокович да свали маската си за пет минути по време на интервюто, но сърбинът е отказал. Впоследствие обаче той е позирал без маска за снимка. Рамела споделя, че едва три седмици по-късно е научил, че Джокович е бил с положителна проба по време на интервюто, но самият той се е тествал след срещата и е дал отрицателен резултат.

С днешното си признание Джокович привлече нови критики към себе си, макар и той да твърди, че е общувал с деца на детски тенис турнир на 17 декември, преди да научи, че е заразен с коронавирус. Носителят на 20 титли от Големия шлем също така обвини агента си за погрешно попълнената информация в декларацията за австралийска виза, в която не е отбелязано, че Джокович е пътувал до Испания в дните преди да замине за Мелбърн. /БГНЕС