Първата ни ракета при дамите Виктория Томова приключи участието си на турнира от Големия шлем Australian Open в Мелбърн. Тя отпадна в първи кръг след загуба с 3:6, 3:6 от французойката Ализе Корне. 

За българката, която премина през ситото на квалификациите, това беше едва второ участие в основната схема на престижната надпревара. Корне притежава по-богат опит от Томова в Мелбърн и това си пролича и в този сблъсък. 

Мачът започна отлично за бълкарката, която постигна пробив още в първия гейм. Първата ни ракета затвърди брейка, а след това поредица от две грешки й попречи да стигне до втори пробив. 

Корне се възползва от колебанията на Томова, предава БНР. Тя игра внимателно в четвъртия гейм и върна пробив, след което осъществи обрат. Българката заигра по-смело и стигна до втори пробив за 3:4, но след това французойката го върна и затвори сета в своя полза. 

Двете тенисистки спечелиха подаванията си в началото на втория сет, последваха два пробива за Корне, която се приближи до спечелване на мача. При 2:5 Томова върна за кратко интригата, като върна един от пробивите, но последва връщане на брейка и победа за Корне след 90 минути на корта.