Арина Сабаленка намери място във втори кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като обърна Сторм Сандърс с 5-7, 6-3, 6-2 за малко над два часа игра.

Втората ракета в света изпита трудности срещу представителката на домакините и трябваше да обръща мача си, но в крайна сметка се справи и продължи напред в турнира. Участващата с „уайлд кард“ Сандърс започна с пробив мача, който бе моментално върнат. Сабаленка обаче продължи да греши и след нов брейк, Сандърс затвърди пробив. Австралийката проби за трети пореден път подаването на беларускинята, но Сабаленка върна един от брейковете още в следващия гейм.

При 4-5 тя върна и втория пробив, но се пропука за четвърти път на собствен сервис в частта и така закономерно отстъпи в нея. Сандърс дръпна с пробив и във втория сет, но от 1-3 в него Сабаленка демонстрира класа и спечели пет безответни гейма. Втората в схемата продължи по възходяща и дръпна комфортно с 4-0 в третия сет, след което спокойно затвори срещата в своя полза. Двете тенисистки приключиха с близки показатели, като разликата дойде в двата пробива повече на сметката на Сабаленка.

Тя ще играе в спор за място в трети кръг с китайката Уан Синю, която елиминира Ан Ли в два сета. Напред продължиха още Тамара Зиданшек, Клара Таусон, Беатрис Хадад Мая, Мари Бужкова и Даниел Колинс. /БГНЕС