Денислава Глушкова продължава с великолепното си представяне на Откритото първенство на Австралия за юноши и девойки. Талантливата българка записа втора поредна победа и то без да загуби сет. В среща от втория кръг Глушкова се наложи с 6-3, 6-2 над Амели Шмейкалова от Чехия.

Преди това Денислава елиминира с 6-3, 6-4 и №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. На осминафиналите Глушкова ще играе срещу световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. За българката това е дебют в турнирите от Големия шлем.

Глушкова получи този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. БФТ осигури на Глушкова и Динко Динев националния треньор Даниел Ангелов за участието им на турнирите в Австралия. През 2021 г. той бе с тях и на турнири в Испания и Казахстан. Денислава Глушкова е състезателка на ТК Дема и е подпомагана от Мариана Ненова, член на УС на БФТ и президент на ТК Дема.

Представителят на България при юношите Динко Динев отпадна във втория кръг по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу отстъпиха с 1-6, 1-6 на Танапат Нирудорн от Тайланд и Яден Уиикс от Канада. /БГНЕС