Денис Шаповалов беше победен на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия от Рафаел Надал. Канадецът прехвърли нервността и репликите си от терена на пресконференцията след двубоя, на която обясни "бунта" си на Род Лейвър Арена.

Той се ядоса, че Надал е получил повече време за почивка, лечение на два пъти и че закъсня с две минути в началото на петия сет, след като отиде в съблекалнята.

"Не е честно. Реферът ми каза, че няма да го накаже... Голяма шега. Искам да кажа, че бях напълно готов да сервирам, часовникът отброяваше 3, 2, 1, отиде на нула и гледах съдията дали ще каже нещо. Той ми каза, че няма да предупреди Надал, защото не съм бил готов да играя. Това е голяма шега според мен"  - каза Шаповалов.

Канадецът имаше брейк топка в началото на петия сет, а след това просто потъна. Той смята, че това е свързано с тактиката на испанеца.

"След като той два пъти поиска медицински тайм-аут, загубих инерция. Повтарям, не искам да казвам нищо, но е много трудно да се играе срещу това" - подчерта Шаповалов и след това посочи какво мисли за привилегирования статут на Надал.

"Разбира се! Разбира се, той получи специално отношение, 100 процента. И след това след четвъртия сет той отиде до тоалетната, а по същата причина миналата година не ми беше позволено да си взема почивка за тоалетната, когато поисках медицински тайм-аут. Той вече беше направил два медицински тайм-аута. За единия съдията каза, че е бил на преглед след четвъртия сет и след тази оценка момчето просто отиде до тоалетната за почивка. Къде е границата? Уважавам Рафа и всичко, което направи в тениса, но трябва да има някакви граници и правила". - заяви цитираният от "Труд" канадец.

Шаповалов се кара на два пъти със съдията по време на тенис двубоя, в един момент му каза дори, че е корумпиран.

Снимка: БГНЕС