Рафаел Надал и Мария Перейо скоро ще станат родители, съобщава списание "Holà!", потвърдено и от испанския вестник "El Mundo". 33-годишната жена очаква първото си дете от най-успешния победител в турнирите от Големия шлем в историята на тениса.

В продължение на няколко седмици това беше само слух. Сега списание Holà! може да го потвърди: Рафаел Надал и съпругата му Мария Франсиска Перейо очакват първото си дете. Съпругата му, която беше дискретна по време на Откритото първенство на Франция, редовно носеше "удобни" дрехи, което предизвика дискусии за появата на дете за двойката, която има връзка от гимназията.

По време на заключителния турнир чат в социалната мрежа между Анди Мъри и Рафаел Надал предизвика изненада. Британският играч се оплаква, че децата му се събуждат в шест часа сутринта. Известният тенисист от Майорка отговори: "Надявам се след малко да бъда във вашето положение"...

От години Рафаел Надал казва, че иска да има деца, когато прекрати кариерата си в тениса. След като направи това през януари в Австралия, а след това потвърди лидерството си през 2022 г. на "Ролан Гарос", спортистът изглежда е променил плановете си. Докато той чакаше да навърши 36 години, за да се роди първото му дете, това не се случи с Роджър Федерер и Новак Джокович, неговите исторически съперници. Двамата швейцарци се женят през 2009 г. и през същата година им се раждат близнаци. През 2014 г. той и съпругата му Мирка Федерер отново имат близнаци. На сърбина се раждат момче, Стефан, през 2014 г. и момиче, Тара, през 2017 г. Децата, които има с партньорката си Йелена Джокович.

Две седмици преди началото на турнира "Уимбълдън", за който той се подготвя у дома си в Майорка на трева, новината трябва бързо да бъде обявена официално от двойката, която е женена от октомври 2019 г.