Бившият испански състезател Хосе Луис Гонзалес Санчес, който беше двукратен световен вицешампион и многократен европейски шампион на 1500 метра, критикува сънародника си Рафаел Надал, заради честите разговори за контузията му. Гонзалес посочва, че му се струва, че Надал играе жертва, за да привлича внимание.

"Не съм съгласен с Рафаел Надал да говорим толкова за контузиите му. Погрешно е да се говори толкова много за това публично, защото може да се разбере като преструване на жертва. Ако решите да отидете на състезание, това означава, че сте в състояние да го направите. 

Ако приемете предизвикателството, значи сте го приели и не трябва да говорите за физически проблеми. Има момичета в художествената гимнастика, които имат повече физически проблеми от Надал, но не говорят толкова много за това", каза 64-годишният състезател, цитиран от "Труд".

Да припомним, Надал наскоро спечели 14-ата си купа на Ролан Гарос в Париж, а също и 22-ия си турнир от Големия шлем в кариерата си и надмина Джокович и Федерер, които имат по 20.