Ник Кирьос може да бъде съден за клевета от жена, която обвини в това, че е пияна и деградивна на тазгодишния финал на Откритото първенство на Великобритания по тенис. По време на четирисетовата си загуба от Новак Джокович на 10 юли, противоречивият австралиец призова съдията на стола да изгони въпросната зрителка. Скоро след това жената бе изведена от Централния корт, но впоследствие се завърна.

Анна Палус обвини Кирьос в това, че е направил „безразсъдно и изцяло безпочвено обвинение“ срещу нея, което било излъчено в целия свят. Твърдението на играча, че „тя изглежда сякаш е изпила 700 питиета“ довело до „значителни щети и стрес“ на нея и семейството й, разкри самата тя. Палус сподели, че е „останала без алтернатива“ освен да инструктира адвокатите си да я защитят в съда срещу клевета.

„Нуждата от получаване на реабилитация, и за да се предотврати повтарянето на обвинението, са единствените причини за предприемането на законови действия. Всички възстановени щети ще бъдат дарени за благотворителност“, каза тя в свое изявление, добавяйки: „Надявам се г-н Кирьос да осъзнае вредата, която причини на мен и семейството ми и да предложи бързо разрешаване на проблема. Въпреки това, ако не пожелае да го стори, аз съм готова да изчистя името си във Върховния съд“. Медиите на Острова заявиха, че Палус е 32-годишна полска медицинска адвокатка, която настояла, че не е пияна и подкрепяла Кирьос, а не както той твърдял –да го разконцентрира.

Заплахата за съдебен процес е поредният проблем със съда за финалиста от Уимбълдън, който ще се яви в залата в Канбера по обвинение във физическо насилие над бивша своя приятелка. Кирьос придоби репутация на „лошото момче“ на тениса заради честити си изблици на корта, спорове със съдии на стола, зрители и представители на медиите. Ол Ингланд Клъб бе първият финал на австралиеца в турнирите от Големия шлем. Той ще участва на Ю Ес Оупън, който стартира следващата седмица. /БГНЕС