Андрей Рубльов е сред тенисистите, подали заявка за участие в квалификациите на Sofia Open. Световният №11 би бил втори сред поставените в основната схема, но вместо това името му е в списъка с квалификанти.

Възможно обяснение би било е, че Рубльов е решил да участва в „Арена Армеец“, но е пропуснал срока за заявка за основната схема, който бе до седмица преди този за квалификациите.

Разбира се, съществува и възможността руснакът да оттегли заявката си. Към момента той продължава отличното си представяне на US Open, където вече достигна до четвъртфинал.

В София ще е интересно още от квалификациите, защото в списъка с участници в тях личат още страхотни имена, сред които още четирима тенисисти от топ 100 – намиращите се в чудесна форма Марк-Андреа Хюслер и Джей Джей Улф, сърбинът Душан Лайович и Даниел Галан, който в Ню Йорк отстрани Стефанос Циципас.

В квалификациите ще се включат и двама тенисисти с уайлд кард като очакванията са това да бъдат български тенисисти. Димитър Кузманов и Александър Лазаров вече получиха покани за основната схема.