Роджър Федерер и Рафаел Надал са две от най-значимите фигури не само в тениса, но и в спорта като цяло, а двубоите помежду им винаги са били истински празник за любителите на тениса.

Двамата са се изправяли на корта един срещу друг общо 40 пъти, като балансът е в полза на Матадора, който води с 24:16 победи. Последният сблъсък между тях датира от Уимбълдън 2019, когато надделява швейцарецът, и по всяка вероятност това ще бъде и последният официален мач помежду им, имайки предвид, че Маестрото обяви, че ще сложи край на кариерата си на Laver Cup (23-25 септември).

Според куп световни медии, сред които ESPN и вестник "Марка," феновете ще имат възможност да се насладят на още една епична битка помежду им, макар и с демонстративен характер, тъй като футболният гранд Реал Мадрид, на който Рафа е изявен привърженик, възнамерява да организира на обновения си стадион "Сантиаго Бернабеу" една последна среща между Федерер и Надал. В случай че тези планове се превърнат в реалност, то двамата легендарни играчи ще имат възможността да играят пред 81 хиляди зрители по трибуните. Все още не е известна датата, на която ще се състои въпросното грандиозно събитие, като се очаква тя да бъде обявена след Laver Cup, предават от tennis.bg.