Рафаел Надал последва Роджър Федерер и се оттегли от участие в "Лейвър къп". Испанецът игра в последния мач на Федерер в професионалната му кариера, след като вчера двамата загубиха на двойки от американците Джак Сок и Франсис Тиафо с 6:4, 6:7 (2), 9-11.

"В момента не се чувствам добре и няма да участвам в други мачове от турнира. Все още не съм сигурен дали ще се прибера у дома, или ще остана за другите двубои. Ще трябва да помисля малко. За момента това е всичко, което мога да кажа. Все още се колебая сериозно, така че не мога да ви дам категоричен отговор. Когато емоциите преминат, ще помисля по-ясно върху ситуацията", заяви Надал след мача.

"Последните няколко седмици бяха много трудни за мен. Сега обаче не искам да мисля за това. Искам да нормализирам ежедневието си и да подредя личния си живот, тъй като в момента семейството е най-важно за мен. Бих искал да постигна уравновесеност между личния и професионалния си живот", каза още испанецът.

Организаторите на надпреварата потвърдиха, че Матео Беретини ще замени вече пенсионирания Федерер, а на мястото на Надал в надпреварата влиза Камерън Нори.